Club Bushinkai

Pàgina en proves, més continguts disponibles pròximament.

VEURE EN:   

 

 

 

 

 

 

 

·      HISTÒRIA

·      20 ANYS DESPRÉS

 

 

 

HISTÒRIA

El Club Bushinkai inicià el seu trajecte l'any 1982 de la mà del seu actual instructor Juan Manuel Tormo Martínez.

Este va començar a estudiar Kendo amb el mestre de Karate D. José Romero amb qui va permanéixer fins l'any 1994. En esta data, havent creat un grup menut, este s'integrà en la Federació Espanyola de Judo, participant per primera vegada en un campionat nacional de Kendo en Manresa, Barcelona.

En 1986, en obtindre el 1er Dan de Kendo en Saragossa, baix la direcció de Tsutomu Matsukuma Sensei, es va demanar a este l'elecció d'un nom per al grup. Durant el mes d'agost, al realitzar en Madrid el curs de monitor, Matsukuma Sensei entregà a Juan Manuel el nom del grup. S'havia elegit el de BU SHIN KAI (Associació de l'Esperit Guerrer).

En 1987 s'organitza el 1er seminari de Kendo i Iaido, que és impartit per Ryo Hiruma Sensei.

En febrer de 1988, el Club organitza per primera vegada, el XX campionat d'Espanya de Kendo que té lloc en el pavelló municipal d'esports de Mislata.

En 1992, baix la direcció d'Emilio Gómez Sensei es realitzen els primers exàmens de cinturó negre en la Comunitat Valenciana. També en agost de 1992, vingué a València per primera vegada Shigekazu Takii Sensei, 7é Dan Kyoshi de la ciutat de Shizuoka, Japó.

 

A partir d'ací s'inicià una carrera esportiva per part del Club, que fins ara, ha realitzat: 2 campionats d'Espanya de Kendo, 2 exàmens de cinturons negres, 5 campionats open de Kendo, 17 seminaris de Kendo i de Iaido i 1 curs d'oficials d'organització esportiva. A més de que els seus membres han participat en innumerables seminaris i competicions, tant nacionals com internacionals, senyalant-se com els més importants: 16 campionats nacionals, 22 campionats open nacionals, 1 campionat d'Europa de Kendo (Barcelona del '92) i entre els internacionals: copa Nakakura de Brussel·les del '93, XV seminari internacional de Fontenay (França), Taikai de Paris del '89, seminari internacional de Kitamoto (Japó), 25 aniversari del Takizawa Dojo del '95 en Atsugi, Japó, etc.

Juan Sensei explica una kata de Iaido a Yoda Sensei.

 

El Club de Kendo i Iaido Bushinkai, constituït com entitat esportiva està inscrit en el registre d'associacions esportives de la Generalitat Valenciana i es troba integrat en la Reial Federació Espanyola de Judo. El seu instructor és mestre entrenador de Kendo amb el número 5 nacional i va ser la persona que va introduir el Kendo i el Iaido en la Comunitat Valenciana. Al ser alumne directe de Takizawa Sensei (8é Dan Hanshi), el Club es troba amparat per este mestre.

En el Club es practica el Kendo; el Iaido, tant en la escola bàsica Seitei Iai, com en Koryu, (escoles Musho Shiden Ryu, Shoden, Chuden i Okuden) i la escola Toyama Ryu. També es practica el Ken Jutsu, escola Nakanishi Shinto Ryu.

A nivell particular es practica Kyudo o tir amb arc (no s'imparteixen classes) i Chado (cerimònia del te japonesa de l'escola Ura Zen).

Mestres tutelars del Club Bushinkai

 ·        KENDO

Sensei: Kenji Takizawa Sensei, 8é Dan Hanshi. Shiseikan Takizawa, Japó.

Senpai: Shigekazu Takii Sensei, 7é Dan Kyoshi. Budokan de Shizuo, Ka, Japó.

Senpai: Hiroshi Hirano Sensei, 6é Dan Renshi. Japó.

Senpai: Emilio Gómez Acero, 6é Dan. Brussel·les.

 

·        IAIDO

Sensei: Ishido Sensei, 8é Dan Hanshi. Shiseikan Takizawa Dojo, Japó.

Sensei: Inoue Sensei, 8é Dan Hanshi. Inoue Dojo, Yaizu, Japó.

Senpai: Emilio Gómez Acero, 6é Dan. Brussel·les.

 

·        KEN JUTSU (Escola Nakanishi Nitto Ryu)

Sensei: Togashi Sensei, 7é Dan Kyoshi. Shiseikan Takizawa Dojo.

 

Des d'aquí, el nostre agraïment a Ryo Hiruma Sensei, ja que sense l'ajuda d'aquest el Kendo no hauria prosperat en Espanya; a Matsukuma Sensei, Kazuo Sensei, Jean Pierre Raick Sensei, Narita Sensei, Isao Sato Sensei, Takeyasu Sensei, Ishido Sensei (fill), Rande Sensei, Morancho Sensei, Arregui Sensei, Gutiérrez Sensei, Gonzal Sensei, Pedro Sensei, i tants altres que al llarg de la vida del Club han col·laborat per al seu progrés i especialment un emocionat record per al ja desaparegut Takizawa Kancho Sensei (pare) mestre i fundador del Dojo japonès al que ens honra pertànyer.

 


 

20 ANYS DESPRÉS

Gimnàs San Jordi, visita de Takizawa Kancho Sensei a Barcelona en 1985.

Hui netejant trastos vells m'ha aparegut una fotografia antiga. Esta és de 1985 i representa el meu - nostre primer contacte amb el Kendo nacional i internacional, gràcies a la visita a Espanya (una de les primeres i la primera per a mi - nosaltres) de Takizawa Kancho Sensei.

En aquell moment feia tres anys que practicàvem Kendo en València, però al no tindre mestre, el nostre nivell era molt baix. Feia un any que, després de separar-nos de D. José Romero, mestre de Karate i del que vam aprendre el poc que ell sabia del Kendo, havíem ingressat en la Federació Valenciana de Judo, sent nombrat jo delegat del departament de Kendo. En març de 1984, gràcies a Roberto León, 1er Dan de Kendo i membre de Kenwakai, vam realitzar el primer curset de Kendo en València, així com exàmens de Kyus i un modest primer campionat autonòmic.

I ací es va produir el miracle: un dia vaig rebre la telefonada d'un membre destacat del Kendo espanyol. Es tractava de Jordi Rande i Bonastre en aquell moment 1er Dan de Kendo i Sensei de la Tomo No Kai de Barcelona. Després de presentar-se, Rande, que amb el pas del temps aplegaria a ser per mi un dels millors amics i que sempre va ajudar desinteressadament al Kendo valencià, em - ens va invitar a participar en un seminari de Kendo que s'anava a celebrar en Barcelona, seminari que en un principi va començar dirigint Ryo Hiruma Sensei fins l'arribada de Takizawa Kancho Sensei, del Shi Sei Kan Takizawa Dojo de Atsugui, i a qui 20 anys després considere el meu mestre i amic. També vam ser invitats a participar en el Campionat d'Espanya de Kendo que aquell any es va celebrar en la localitat de Manresa.

Va ser una experiència meravellosa. Vam conèixer el San Jordi, llegendari dojo català en el que es va iniciar el Kendo. A Ryo Hiruma Sensei, qui ens va impressionar pel seu saber fer i de qui modestament, sempre me he considerat un bon seguidor. I com no a Takizawa Kancho Sensei, qui tant ha influït en mi, al obrir-me la seua casa i acceptar-nos a la meua dona i a mi com alumnes seus, permetent-me examinar-me de 4rt Dan pel seu dojo en 1995.

Al mirar la foto sent nostàlgia. Nostàlgia pel anys transcorreguts i pels companys que se'n van anar. Però també sent alegria al veure les cares conegudes dels que encara continuem: Ryo Hiruma Sensei qui ha creat la Ryo Shin Kai de Barcelona; el meu bon amic Antonio Gutiérrez de Saragossa, recentment aprovat 6é Dan; Valero de Barcelona; Pedro Soler de Mallorca amb pèl al cap; Darío Nieves de Barcelona a qui fa temps que no veig; Sorribes de Girona, qui ha tornat recentment al Kendo; Jordi Rande, apartat del Kendo per una malaltia greu però l’esperit del qual ens acompanya; Inmaculada Pérez, presidenta del nostre Club i la meua dona, i com no, un servidor amb pèl i 20 anys menys.

Poc després d'esta foto es constituïa el Club de Kendo i Iaido Bushinkai, concretament el 12 d'octubre de 1985, pel que este any és el nostre 20 aniversari.

Juan Manuel Tormo Martínez. Sensei.

 

 

Esta web i el seu contingut estan gestionats pel Club de Kendo Bushinkai València, qualsevol ús il·legal del material contingut en ella correrà per compte de l'usuari.